Wojewódzki Inspektorat Sanitarny

Wojewódzki Inspektorat Sanitarny

Kolejnym etapem i przystankiem na drodze do założenia naszej firmy oraz do ukończenia procesu rejestracji naszej firmy jest Wojewódzki Inspektorat Sanitarny. Jest to instytucja, która musi zostać odwiedzona przed przedsiębiorcę, który zajmuje się jedzeniem oraz usługami dotyczącymi ludzi. Nowe bary, sklepy spożywcze lub fabryki produkujące jedzenie muszą zostać oznaczone przez Wojewódzki Inspektorat Sanitarny. Sanepid wtedy będzie sprawował pieczę nad takimi firmami. Od czasu do czasu będzie także kontrolował zarówno dokumenty firmy, jak i czystość w miejscach pracy. O to musimy dbać. Zajmujemy się przecież żywnością, a ona musi być nieskazitelnie czysta. Nie każdy musi udać się do takiego miejsca. Sanepid nie zainteresuje się biurami lub innymi tego typu firmami , które nie mają większej styczności z czynnikami trafiającymi do naszego organizmu. Dlatego zwyczajne biuro rachunkowe lub firma, która zatrudnia copywriterów nigdy nie będzie kontrolowana przez sanepid. Nie jest to jednak przeszkodą, aby inne inspekcje mogły kontrolować naszą firmę. Dlatego musimy być w ciągłej gotowości. Tylko profesjonalizm może uratować nas przed niekorzystnymi karami i niedociągnięciami naszej działalności.

[Total: 0    Average: 0/5]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *