Prowadzenie pubu w centrum miasta

Moda na puby spowodowała, że w Polsce powstały tysiące tego typu lokali. Przynoszą one swoim właścicielom bardzo duże dochody. Wszystko oczywiście zależy od tego, gdzie taki lokal się znajduje i jak jest zarządzany. Przykładem świetnie zarządzanego pubu jest lokal, znajdujący się w centrum jednego z polskich miast. Mieści się on w dawnym schronie przeciwlotniczym, umieszczonym pod kamienicą, znajdującą się w centrum miasta. Wystarczy jedynie wejść w bramę i już dalej można po schodkach wejść do pubu. To bardzo klimatyczne miejsce. Właściciel pozostawił bowiem ceglane mury i zastosował szereg industrialnych dodatków. Sporo pieniędzy kosztowało kupno mebli, wyposażenia, stworzenie baru oraz zatrudnienie pracowników. Tutaj pomogło doświadczenie jednego z właścicieli pubu, który wcześniej był menedżerem w dużej restauracji. W pubie co jakiś czas organizowane są imprezy tematyczne, a także tygodnie piwa z określonych krajów. Najwięcej dochodu przynosi sprzedaż alkoholi, na drugim miejscu jest sprzedaż potraw dla klientów. Wśród alkoholi najlepiej sprzedaje się piwo, które w pubie dostępne jest w niemalże stu rodzajach, produkowanych w kilkunastu krajach świata. Finanse są całkiem dobre, albowiem pub zarabia na siebie bardzo ładnie przez cały rok. Po odliczeniu kosztów zatrudnienia i kosztów wynajmu lokalu oraz zakupu towarów, w kasie dla właściciela pozostaje jeszcze sporo pieniędzy, nawet po odliczeniu podatków.

[Total: 0    Average: 0/5]